31. mája 2014

X. kapitola: Tušenie

„Čo ste urobili?!“ opýtala sa Hana Petra, ale nedostala odpoveď, pretože práve v tom čase omdlel. Začala kričať a chcela ho zobudiť, ale Branislav ju vzal za ruku a vytiahol ju z miestnosti
Detektívny tím Branislav Š. a Hana P.
„Čo to robíš? Správaš sa úplne neprofesionálne. Ukľudni sa!“

Pozeral sa do jej očí a cítil zároveň hnev a obdiv. Niekedy ho fascinovala jej vášeň.

„Myslím si, že by sme sa zajtra mali porozprávať so Sašou,“ povedala Hana a ignorujúc jeho slová, otočila sa a odišla.

​Zajtra ráno opäť boli v nemocnici a mali teraz druhú šancu dozvedieť sa niečo od Saše. Saša vyzerala vyčerpane a nepokojne. Chcela byť sama, ale vedela, že musí s nimi hovoriť skôr alebo neskôr. Začala im rozprávať o tom, čo si myslí, že sa stalo s Martinom. Stále opakovala, že ľúbila Martina a povedala, že nevie, prečo by tak náhle odišiel. Ona si nemyslí, že by spravil také niečo z rozmaru a verí, že ide o niečo iné.

Branislav sa tváril vážne a Hana vyzerala veľmi zvedavo. Saša pokračovala a povedala, že si všimla, že v poslednej dobe vzťah medzi Martinom a Petrom bol trochu napätý. Nevedela prečo, ale tušila, že Peter má niečo spoločné s Martinovým zmiznutím.

„Nemôžem uveriť, že som nemala možnosť s ním sa rozlúčiť,“ povedala nakoniec.

Poďakovali sa za jej ochotu spolupracovať a vyšli na chodbu. Branislav bol nespokojný, pretože očakával presnejšie informácie, ale Hana sa vždy vedela tešiť z maličkostí a tiež vedela čítať medzi riadkami.

„Peter niečo urobil Martinovi. Teraz to viem.“  

„Ako to, prosím ťa, môžeš vedieť?“

„Viem, že mu nejako ublížil. A myslím si, že to urobil, aby ochránil Sašu.“

„Ochránil pred čím?“

„To ešte neviem. Ale zistíme.“

„Nemôžem veriť! Nemáš žiadne dôkazy. Prečo vymýšľaš?

„Ty ma naozaj potrebuješ. Vôbec si nepočúval, čo hovorila? Keď povedala, že nemala možnosť sa s ním rozlúčiť, znelo, akože vie, že ho už nikdy neuvidí. A tiež... z tých slov som nevyčítala lásku, ale túžbu po pomste.“

... to be continued...

Túto kapitolu napísala Nia Stjepčević, študentka tretieho roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára