8. februára 2014

Antonela Lakoš: Mojich top 5 najobl'úbenejších filmov

Dnes vďaka dobre rozvinutému filmovému priemyslu máme veľa filmov a potom nemôžeme si ani spomenúť, čo sme si všetko pozreli. Rozmýšľajúc o tom, napísala som svojich 5 najobľúbenejších filmov, ktoré vždy rada pozerám aj viackrát.

Antonela Lakoš
Na prvom mieste môjho rebríčka sa nachádza Chyť ma, ak to dokážeš (Catch Me If You Can), kde hlavnú úlohu má Frank Abagnale Jr. (L. DiCaprio). On je podvodník, ktorý sa obohatí píšuc falošné šeky, ale vždy pátra po ňom polícia. Naposledy on začína pracovať pre nich, aby sa vyhol trestu.

Na druhom mieste sú Nehanební bastardi (Inglourious Basterds). Hans Landa (Christoph Waltz) je lovec Židov a vo filme používa aj štyri jazyky: angličtinu, nemčinu, taliančinu a francúzštinu, čo film robí ešte zaujímavejším. Jeho súperi sú Židovka Shoshanna a tím židovských vojakov pod vedením Alda Raina (Brad Pitt).

Na treťom mieste je Dokonalý trik (The Prestige), ktorý zobrazuje príbeh dvoch výborných kúzelníkov. Alfred Borden (Christian Bale) chce vymyslieť nový trik a nie niečo už videné. Skončilo to zle a mladá asistentka, láska Roberta Angiera (Hugh Jackman) zomrela. S tou udalosťou začína ich vzájomné súťaženie. Oni robia čokoľvek, aby sa im podarilo stať sa najlepšími kúzelníkmi, pričom im je jedno, akým spôsobom to dosiahnuť.

Zelená míľa (The Green Mile) je na štvrtom mieste. John Coffey (Michael Clarke Duncan) je odsúdenec na smrť, vinný za znásilnenie a vraždu dvoch malých dievčat a nachádza sa vo väznici. Tam sa spriatelil s Paulom (Tom Hanks), ktorý pochybuje, či John naozaj spáchal tie vraždy. Rýchlo sa dozvieme, že John má liečiteľské schopnosti a môže vidieť ľuďom do duše.

Na poslednom, piatom mieste je kreslený film Karcoolka. Skutočný príbeh o Červenej čiapočke (Hoodwinked!). Je to rozprávka o Červenej čiapočke povedaná smiešnym a moderným spôsobom. Jej babka túži po dobrodružstve a adrenalíne, čo ona nevie. Červená čiapočka roznáša koláče pripravené podľa špeciálneho tajného receptu. Zlý zajac ho ukradol a snaží sa zničiť jej prácu. Je to iba začiatok jej ťažkostí.

Antonela Lakoš je študentkou tretieho roka bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára