9. júna 2015

Bryndzová misia (8)

Zrazu sa ozval výbuch. A Myckulaash spadol na zem. Počul len tupý úder kovu o betón. Poslednými silami zdvihol hlavu a povedal: „Hasta la vista, bejbi!“ A zostal nehybne ležať, okolo neho kúsky mikročipov, plechov a drôtov, ktoré sa počas výbuchu všade rozletili. Tu a tam zaiskrila rozbitá elektronika.

Je koniec? Uspeje zlý doktor Martin M. vo svojom pláne? Je pravda, že sa každý príbeh nemusí skončiť hepiendom.

O niekoľko rokov neskôr v neznámej lokalite. Naraz sa objaví nezvyčajné svetlo a nato temnota a opäť silné biele svetlo a potom tma. Akoby sa niečo blížilo z diaľky. „Hj-chl-pr-pr-bl,“ keď sa zvuk trochu rozjasnil, „Hej, chlapi, prebudil sa, prídte bližšie!“ Myckulaash prežil. A pred ním stáli Myro a Ceruzka.

„Čo sa stalo? Kde som? Vy žijete! Čo je to?“ opakoval nahlas kyborg. Keď sa lepšie pozrel okolo seba, zachytil operačné stoly, svietidlá a ľudí v bielych plášťoch. Jeho oči boli otvorené, ako keby zbadal ducha, namiesto toho, aby bol šťastný, že jeho priatelia žijú.

Myro potom začal vysvetľovať: „Bol si roztrúsený vo všetkých smeroch, znovu sme ťa zrekonštruovali.“

Myckulaash: „Počkaj a čo recept na bryndzu?“

Myro: „Helena nám dala poslednú vzorku bryndze, pokúsila sa ju predsa len ešte raz vyrobiť.“

Ceruzko nadviazal: „Ale je ešte niečo, čo musíš vedieť. Museli sme sa pred doktorom Martinom M. ukryť. Sme na Slovensku v tajnom laboratóriu v Čičmanoch. Presunuli sme sa tiež v čase o dvadsaťpäť rokov.“ A potom zapol cez hologram MTV.

Zlý doktor Martin M. sa stal najbohatejším mužom na svete, všetci k nemu vzhliadajú, chodí von s 50 Centom, Markom Zuckerbergom a jeho milenkou je Kim Kardashian, dokonca spustil aj novú módnu značku.

Myckulaashovi sa zakrútila hlava: „To je jednoducho na mňa príliš veľa. Vysvetlite mi najprv jednu vec. Ako ste prežili??? Videl som vás zomrieť na vlastné oči!!!“


Pre Slovenskú kravatu napísala Helena Jakovina.

Helena Jakovina je v treťom roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára