11. júla 2014

XV. kapitola: Tajomná žena

Tajomná žena nechcela povedať, prečo hľadá Petra, bola veľmi nervózna a hovorila nejasne, iba povedala, že ho určite musí nájsť. Bola veľmi mladá, chudá a nepoznali ju. Hanu to dodatočne znervózňovalo, nevedela, ako vyriešiť prípad, keď nikto nechce povedať nič konkrétne.

Tajomná žena
„Povedzte, prečo potrebujete Petra?“ tlačila Hana.

Tajomná žena mlčala.

„Prosím vás, povedzte niečo!“

Ale tajomná žena nechcela nič povedať.

Hana uvidela, že nič z toho nebude.

„Tak dobre, poďme do nemocnice. Teraz!“ povedal Branislav Hane.

Hana sa skúšala dozvedeť, odkiaľ tá tajomná žena pozná Petra. Žena povedala, že ho nepozná, ale má správu pre neho a sľúbila, že nepovie, kto ju poslal. Hana vôbec nerozumela. Celý prípad bol nezmyselný. Nebolo dôkazov, čo sa stalo Martinovi, Peter nemohol hovoriť, pretože bol opitý a teraz je tu aj tá tajomná žena, ktorá vôbec nič nechce povedať. Hana bola veľmi nervózna. V jednej veci si však bola istá, musí hovoriť so Sašou. Saša vie veľa toho, čo nepovedala. Hana si je istá, že Saša je kľúč k vyriešeniu všetkého. No tajomná žena ju veľmi zaujímala. Kto je ona, prečo je tu a kto ju poslal?

Detektívi Hana a Branislav ešte raz navštívili Sašu, pýtali sa, či ona vie, kto by tá mladá žena mohla byť. Saša chvíľku mlčala, ale potom povedala, že nevie kto to je, ani kto by mohla byť. Tiež im nepovedala nič nové a konkrétnejšie o Martinovi, pretože nevedela nič, okrem toho, čo už vedeli. Poprosila ich, aby ju nechali samú, pretože sa necíti dobre a chce svoj pokoj.

„Musíme ísť do nemocnice, musíme byť tam, keď Peter bude hovoriť s tou ženou,“ povedala Hana.

„Aj ja si tak myslím,“ povedal Branislav a odišli do nemocnice.

... to be continued...

Túto kapitolu napísala Timea Svoboda, študentka tretieho roka bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára