17. júla 2014

XVI. kapitola: Čas a nádej

Bohužiaľ, kvôli veľkým zápcham na ceste Hana a Branislav zmeškali a neskoro prišli do nemocnice. Už tam bola tajomná žena, ktorá priniesla svoju správu Petrovi. Detektívi boli nahnevaní sami na seba a uvideli, že teraz ťažko vyriešia ten kriminálny prípad.

Detektíva Braňa trápi prípad.
Snažili sa, aby sa Peter konečne vyjadril a povedal pravdu o tom, čo sa stalo. No bol to začarovaný kruh. So Sašou v psychiatrickej liečebni, Kvetoslavou vo väzení a Petrom opilcom vedeli, že nemajú šancu dozvedieť sa, kto zavraždil Martina.

Začali veriť, že je to jednoducho jeden z tých nevyriešiteľných prípadov. Páchateľom mohla byť Kvetoslava, Saša, Peter alebo niekto úplne iný. Každý z nich mohol mať nejaký dôvod, aby zabil Martina. Možno Kvetoslava a Peter chceli zachrániť svoju dcéru, lebo Martin jej urobil niečo zlé alebo ho Saša zabila, pretože ju chcel opustiť. Bola tam aj tá tajomná žena, ktorej nevedeli ani meno. Veľa možností aj hypotéz, ale detektívi nevedeli, ako tomu urobiť koniec a nájsť posledný chýbajúci kus tejto skladačky.

Po dvoch mesiacoch od vraždy v každodennom živote Petra, Saše aj Kvetoslavy nebolo žiadnych zmien. Vyzeralo to, akoby sa nič nestalo a akoby Martin nikdy neexistoval a oni neboli podozriví z jeho vraždy. Začali veriť, že pátranie sa skončilo a že detektívi uzatvorili tento prípad. Mali pred sebou novú šancu zmeniť sa, aj začať žiť spolu ako rodina.

No stále detektívi pátrali, ale nemali kľúč k riešeniu toho prípadu. Rozhodli sa nevzdať  sa a čakať. Počítali s tým, že niekto spraví nejakú chybu a oni na ňu budú čakať a potom uväznia vraha a vyzriešia vraždu.


Ich jediným riešením boli čas a nádej, že sa to všetko vyrieši samo od seba. Nepáčilo sa im to, ale nič iné nemohli urobiť.

... to be continued...

Túto kapitolu napísala Antonela Lakoš, študentka tretieho roka bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára