23. apríla 2015

Bryndzová misia (4)

Keď traja dobrodruhovia vyšli z garáže, uvedomili si, že nikto z nich nehovorí po chorvátsky, s výnimkou Ceruzka, ktorý ich naučil niekoľko slov, lebo jeden mesiac četoval na internete s plniacim perom z Jasky. Preto Myckulaash pomocou digitálneho myslenia im do mozgov nainštaloval záhrebský dialekt, aby sa lepšie prispôsobili prostrediu.
Armáda klonov
„Títo ľudia naozaj smiešne hovoria! Vždy opakujú tri rovnaké slová: kuiš, ono, e! Ani Anićov slovník v mojej hlave mi nepomohol pochopiť, čo sa snažia povedať, povedal Ceruzko.

A potom Myckulaash riekol: „Súhlasím s tým, úplne zvláštne, ale páčia sa mi ich električky. Majú peknú modrú farbu a sú veľmi rýchle. Viete, že v roku 18...

„Čo sa s vami stalo? Ste normálni?! Máme menej ako dve hodiny, aby  sme prišli do Tomislavca a vy sa rozprávate o histórii električiek?!“ zakričal Myro. „Prichádza k nám električka číslo štyri, s ktorou sa dostaneme do požadovaného cieľa. Poďme!“

Vstúpili poslednými dverami do električky a posadili sa k babičke s taškou plnou prázdnych fliaš. Za vyše pol hodinu sa dostali na stanicu vedľa hotela Sheraton, kde vystúpili, aby mohli nájsť miesto, z ktorého budú dobre vidieť stretnutie Martina M. a tajomného mladého muža.

Rozhodli sa vyliezť na budovu hlavnej železničnej stanice. Ceruzko mal so sebou iGadget X3000, ktorý ich urobil neviditeľnými. O pätnásť hodín prišli zlý doktor a mladý muž. V tej chvíli si Myckoolaash uvedomil, že tento mladík je mladý Martin M!

„Nemôže to byť pravda! Doktor chce armádu klonov, ktorí vyzerajú ako dvadsaťdvaroční majstri v aikide. Vďaka novým technológiám a starovekej japonskej technike bude nezastaviteľný!“ Myckulaash zostal šokovaný.

V tej chvíli ich zbadal Martin M. a rozbehol sa smerom k starej lokomotíve, kde bol stroj času. Za ním sa ponáhľal jeho charakter z mladosti. Myro, Myckulaash a Ceruzko ich museli predbehnúť za každú cenu, preto použili jetpack. Bolo to veľmi dramatické, mali len niekoľko sekúnd. Keď mladší Martin vstúpil do časového otvoru, nohu mu chytil Myro a spoločne odišli do roku 2222. Naši hrdinovia pristáli na okraji fjordu v Nórsku, zatiaľ čo darebáci spadli do stodoly starého advokáta Ostberga.

„Ajuj, som príliš starý na toto, môj chrbát ma bolí hrozne,“ povedal Myro.

„Teraz by si určite chcel byť kyborgom. My máme telá vyrobené z uhlíkových vláken!“ riekol Myckulaash.

„Počkaj, vidíš niekde Ceruzka? Kde zmizol? Ceruzkooo, ceruzkooo!“ zakričali, ale nikto nereagoval.


Pre Slovenskú kravatu napísal Bernard Beneš.

Bernard Beneš je v treťom roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára