7. apríla 2015

Bryndzová misia (3)

Vzhľadom na to, že boli v schátranej garáži, ktorá bola plná starých vecí, Myckulaash dostal nápad. Povedal, že si musia najsť nejaké oblečenie, aby ich ľudia na ulici nespoznali. Ceruzka a Myro súhlasili a začali hľadať, čo všetko je v garáži.

Kyborg Mickulaash Yaanosheeck
Pod prachom bolo ťažké rozpoznať, čo všetko tam bolo. Myro vzal látku zo starého stola, ktorý bol na dosah jeho ruky a utrel ním prach z niektorých vecí. Boli tam dva detské bicykle, invalidný vozík, veľká drevená truhla z minulého storočia, niekoľko rybárskych prútov a obrovská skriňa. Ceruzka bol fanatik na ľudské umenie, s istotou povedal, že skriňa patrí k secesii, rovnako ako truhla.

Snažili sa prísť ku skrini, ale pred ňou bolo množstvo iných malých vecí, a tak sa rozhodli pozrieť sa na to, čo bolo v truhle. Myckulaash otvoril truhlu a keď mu závoj prachu osprchoval tvár, zrazu sa rozkašľal a videl tam, oslepený farbami, tisíce a tisíce kociek lega. Myro sa začal správať ako dieťa a chcel vziať kocky von z truhly, aby sa s nimi hral, ale hlas rozumu, Ceruzko, ho varoval, že nemajú čas na také veci.

Podarilo sa im presunúť veci, ktoré boli pred skriňou. Otvorili ju a konečne našli nejaké staré oblečenie. Staré kabáty, topánky, čiapky a šály. Tam bolo všetko, čo potrebujú, aby mohli odísť do mesta bez problémov.

Vzali oblečenie a vybrali si, čo každému vyhovovalo.

„Zober si ten zelený kabát a čierny klobúk,“ povedal Ceruzko Myrovi.

„Nemyslíš si, že bude zelený nápadný? Ja by som radšej vzal hnedý.“ Nasadil si kovbojské topánky, ktoré boli v skrini.

Myckulaash mal na sebe modrý kabát a posadil sa na invalidný vozík. „Myro, ty ma budeš tlačiť. Nesmieme upútať príliš veľa pozornosti. A ty, Ceruzko, mal by sa skryť pod Myrov kabát.“

Chceli odísť von, ale garážové dvere boli zatvorené. Prehľadali garáž, aby našli niečo na otvorenie dverí. Myckulaash uvidel na stene nad stolom kľúč. „Skúsme použiť tento kľúč. Dúfam, že sa nám podarí.“

Vložil kľúč do zámku a... bingo! Keď otvoril dvere, nebojácny maskovaný tím odišiel smerom k centru mesta.


Pre Slovenskú kravatu napísala Lea Kušćer.

Lea Kušćer je v treťom roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára