30. marca 2015

Bryndzová misia (2)

Kryštál funguje ako batéria a pred niekoľkými minútami ho doktor ho použil, preto ich kryštál nemohol hneď ďalšiu cestu preniesť presne. Preniesli sa síce do Záhrebu v roku 2015, ale o desať hodín skôr. Bohužiaľ, Myckulaash, Myro a Ceruzko to nevedeli.

Neznámy študent videný v kryštáli.
„Kde sme?“ opýtal sa kyborg Myckulaash, ale v jeho blízkosti nebol nikto. Všetci prišli do Záhrebu, ale boli prenesení na rôzne miesta: Ceruzko spadol do jazera a bol mokrý a prekvapený, Myro Shtoor  bol v nejakej dedine neďaleko Záhrebu a všetci ľudia sa pozerali naňho ako na čerta a chceli ho zabiť. Myckulaash sa teleportoval na nejaké námestie. Potrebovali niekoľko hodín, aby si opravili komunikátory a konečne sa stretli v opustenej garáži v oblasti známej pod názvom Dubrava.

„Prečo sme sa tu museli stretnúť?“ opýtal sa Ceruzko a v jeho hlase bol cítiť strach. „Cítim sa zle a mám strach, že nás niekto zabije.“

„Nehovor hlúposti! Tu sme sa museli stretnúť, lebo nás sa nesmie nikto vidieť. Myslím, že sa nastala časová anomália a kryštál nás nesprávne poslal do minulosti,“ povedal Myckulaash.

„Kryštál urobil iba malú chybičku. Prišli sme do roku 2015, ale myslím, že sme prišli o niekoľko hodín skôr,“ odpovedal Myro a nahneval Ceruzka.

„Niekoľko hodín skôr??? Koľko hodín??? Mohlo sa stať, že sme prišli neskôr a doktor už odišiel! Možno niekto vidiel čo sa stalo. Musíme ísť von a odkryť pravdu.“

Myro sa mu snažil vysvetliť: „Nemôžeš ísť von. Ľudia z tohto roku ešte nevideli kyborga, mutanta a hovoriace pero. Farmári ma skoro zabili.“

„Prosím vás. Nehovorte! Počítač sa temporálne prepojil a kryštálom. Máme ešte dve hodiny do stretnutia, ktoré sme videli v kryštáli a máme aj presné miesto stretnutia. Miesto sa volá Námestie kráľa Tomislava,“ povedal Myckulaash a upokojil situáciu.

„A kto je ten chlapec, ktorého sme videli v kryštáli?“ Myro rozmýšľal nahlas. Nikto nevedel, kto je ten tajomný chlapec a prečo ho doktor potrebuje.

Ceruzko povedal, čo je ich prioritou: „Teraz musíme vymyslieť spôsob, ako sa pohybovať po meste, aby sme zostali pred ostatnými v utajení. Myslím, že je irelevantné, kto je ten chlapec, pravdepodobne nejaký študent.“


Pre Slovensku kravatu napísal Matej Hasnek. 

Matej Hasnek je v treťom roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára