9. apríla 2016

Slovak Horror Story (2)

Niečo jej hovorilo, aby vstúpila do toho obydlia, a to aj urobila. Zuzana cítila strach a vedela, že nie je sama. Keď začula, ako niekto volá jej meno, rýchlo sa rozbehla cez les do zámku.
Na chodbe ju čakal syn. Blahoboj sa rozveselil, keď ju uvidel, ale Zuzana ho odbila a odišla do svojej komnaty.

Padla noc a bolo po polnoci, všetci spali. Zuzana sa prebudila, sen jej nedal spávať. Vstala a odišla do kuchyne, napila sa vody a vrátila sa späť. Zrazy za sebou pocítila pohyb, niekto okolo nej prešiel. Rýchlo zažala lampáš, no nikto tam nebol. Myslela, že to bolo iba v jej hlave, že začína blázniť.

Cítila sa čudne, spomenula si na syna, niečo ju prinútilo, aby sa na neho išla pozrieť do jeho izby. Ráno sa Blahoboj prebudil a videl matku, ako stojí v kúte a nereaguje. Zuzana nepovedala ani slovo.

Každú noc Zuzanin stav zhoršoval. Blúdila po zámku a nikto nevedel, čo sa deje. Začala sa rozprávať sama so sebou, jedna slúžka ju započula, akobz niekomu niečo hovorila, hoci bola úplne sama: „Čo si povedal? Hehe. Naozaj to mám urobiť?“

Nasledujúce ráno bol Blahoboj mŕtvy. Zuzana sa iba smiala. Paradoxne, Blahobojov otec sa nezmenil, len sa viac stiahol do seba.  Akoby vedel, čo sa so Zuzanou stalo.

Súčasnosť

Prešlo dvesto rokov, chýry o tom, že zámok je strašidelný, zostali. Hovorilo sa o šialenej zemianke, ktorá rozsekala vlastného syna sekerou a o zemanovi, ktorý upísal život démonickej bytosti. Nikto tam nechodil, domáci sa zámku vyhýbali.


Pre Slovenskú kravatu napísala Iva Skorup.

Ivana je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

1 komentár: