21. apríla 2016

Slovak Horror Story (4)

... a počula ženský krik. Vstala z postele a vyšla pred vchod zámku. No keď vyšla, výkriky prestali. Ale zrazu sa silno rozfúkal vietor, ktorý k nej prinášal čudné bubnovanie, akési tupé údery. Išla za zvukom, ktorý vychádzal z pivničných priestorov zámku.

Suterén bol obrovský, z kameňa, plný reťazí a veľkých sudov. Bubnovanie silnelo a Anna bola celá vystrašená. Chcela však zistiť, čo sa deje. V tej chvíli sa jej zjavil duch turistky, ktorá vypadla z okna. Akoby zašepkala slovo pomoc a náhle zmizla.

Anna sa triasla a ledva sa dostala späť do svojej spálne. Hubert spal, vyzeral pokojne. Anna si ľahla do postele a hneď zaspala.

Keď sa zobudila, na nočné udalosti si nepamätala. Hubert bol stále vystrašený pre mŕtve dievča. „Chcem odísť z tohto zámku. Mám pocit, že sa stane ešte niečo zlé, možno horšie,“ zašepkal jej.

Anna bola pokojná, venovala sa novým turistom, ktorí si prišli pozrieť strašidelný zámok. „Nemôžeme odísť. Nie je na to vhodný čas,“ odšepla mu, aby ju turisti nepočuli.

„Čas? Aký čas?“ pozrel na ňu Hubert nechápavo.

Ale Anna už neodpovedala. Hubert sa na ňu dlho pozeral, pomyslel si, že dnes je veľmi čudná. Ale potom si to vysvetlil únavou.

V ten deň mali veľa práce a nemali čas na to, aby sa porozprávali. Polícia celý deň na veži vyšetrovala a hľadala dôkazy. Našli stopy po boji, aj to, že dievča mohlo byť naozaj vytlačené z okna. Keď to policajti hovorili, Hubert sa pozeral na Annu, ale ona bola pokojná, nepohla ani svalom.

Neskôr v noci Hubert čakal Annu v posteli, no nechodila, prišla až neskoro okolo jednej celá špinavá. „Preboha, kde si bola a čo sa ti stalo?“

„Prechádzala som sa v lese,“ odpovedala, potom sa išla osprachovať a hneď do postele.

Keď sa ráno Hubert zobudil, Anna pri ňom neležala, nebola ani v zámku. Stratila sa.


Pre Slovenskú kravatu napísala Barbara Horvat.

Barbara je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára