15. apríla 2016

Slovak Horror Story (3)

Miestni sa zámku možno vyhýbali, ale to neznamenalo, že zámok nemal svojich hostí. Také strašidelné zámky vždy priťahovali osobitných záujemcov. Turisti prichádzali a odchádzali, presvedčení o tom, že videli alebo počuli niečo nadprirodzené. Nikto nikdy nepodozrieval, že starý manželský pár Anna a Hubert, ktorí odkúpili zámok a premenili ho na Nadprirodzený hotel, stoja za čudnými zvukmi, hlasnými krokmi a ženskými výkrikmi šíriacimi sa v noci poschodiami.

Bez ohľadu na tieto podvody však pod múrmi opäť leží mŕtve dievča. Anna neverila vlastným očiam. Neskoro v noci počula krik turistov a dobehla k nim. Hubert bol už tam a bol presvedčený, že to súvisí s dávnou kliatbou nad zemanom a jeho manželkou Zuzanou.

„Čo s ňou urobíme?“ spýtal sa vystrašený Hubert.

„Ako to myslíš, čo urobíme?! Zavoláme políciu, samozrejme! Máme svedkov, ktorí videli, ako vypadla,“ rozhodne odpovedala Anna. Vždy mala pripravené riešenia o tri kroky v predstihu.

„Áno, padla!“ rozhorčoval sa Hubert a pokračoval: „Aj si sama počula, že turisti videli nejakú siluetu. Nie sú si istí, ako vyletela alebo či ju niekto vytlačil z okna. Povedali, že veľká čierna silueta zrazu zmizla! Zbláznili sa!“

„Pst! Ticho! Všetci ťa počujú. Bez ohľadu na to, že chcú všetci naši turisti byť svedkami paranormálnych javov, nechceme ich vystrašiť tak, aby od strachu utiekli. Peniaze potrebujeme!“

Anna vedela, že jej manžel má strach zo zámku a že si nikdy na neho úplne nezvykol. Anna bola presvedčená, že Hubert hlboko veril v miestne povesti o duchovi nešťastnej ženy, ktorý sa túla zámkom. Ale skutočná smrť? Skutočné dievča? Čierna silueta? Anna sa pýtala samej seba, či tie staré báchorky boli skutočné.

Mladý chlapec a dievča povedali, že videli ženu ako vypadla z okna. Zatriasla hlavou, aby odohnala zlé myšlienky. Nikdy v také duchárske nezmysly predsa neverila a nebude ani teraz. Zavolali políciu.

Odprevadila chlapca a dievča do ich izby. „Keď príde polícia, zavolám vás,“ povedala Anna a rukou dala znak Hubertovi.

Keď však prišla polícia, mŕtvola zmizla. Zostala iba kaluž krvi a krvavé šľapaje, ktoré viedli do lesa.

Anna zostala stáť rozrušená a prestrašená. Pocítila ruku na ramene. Strhla sa. Bol to policajt.

Keď sa Anna vrátila do zámku, Hubert už spal. Anna bola nepokojná. Mŕtva žena ju nenechala na pokoji. Pred úsvitom sa zobudila, lebo niečo začula. Chvíľu počúvala a...


Pre Slovenskú kravatu napísala Valentina Blažinić. 

Valentina je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára