7. mája 2016

Slovak Horror Story (6)

... okrem jedného malého netopiera, ktorý visel zo stropu. Keď sa Anna zobudila a začala kričať, netopier zletel na zem a premenil sa na muža. Mal dlhý nos, potkanie zuby, vypúlené oči s tmavými kruhmi okolo nich a neuveriteľne bielu kožu, výrazne kontrastujúcu s čiernym oblečením, ktoré mal na sebe.

Táto zvláštna situácia spôsobila, že Anna stíchla. Neverila vlastným očiam a nevedela, či sa naozaj zobudila. Muž vyzeral ako gróf Dracula zo starého nemeckého filmu. Tá myšlienka bola natoľko absurdná, že sa Anna začala smiať, ale žiadne rozumné vysvetlenie toho, čo sa stalo, jej neprišlo na rozum.

Smiech rozčúlil muža, ktorý k nej rýchlo pribehol a napchal jej do úst nejakú handru, aby bola ticho. Potom ju položil na zem. Vtedy uvidela, že uprostred miestnosti stojí nádoba – presne pod miestom, na ktorom visela. Neznámy človek tú nádobu zdvihol a hltavo vypil to, čo v nej bolo. Zostali mu po tom červené stopy na perách. Zrazu sa stal akoby vyšší a mohutnejší, blyslo sa mu v očiach a tvár sa mu skrivila do desivej grimasy.

Na horizonte sa pomaly vyjasňovalo nebo, bolo zjavné, že onedlho príde svitanie. Muž vzal Annu na ramená, prišel k oknu a vyskočil. Nepadli však na zem, ale odleteli smerom k lesu.

Keď slnko bolo už dosť vysoko na nebi, Hubert sa zobudil a uvidel, že Anna nie je v posteli. Priveľmi sa však neprekvapil. S prihliadnutím na jej nedávne správanie, pomyslel si, že pravdepodobne opäť hľadá niekoho, kto by odhalil záhadu zámku.

Ale keď prešlo poludnie a Anna sa stále nevracala, trochu sa znepokojil, volal ju a hľadal po celom zámku. Zdalo sa mu trochu divné, že dvere vo veži sú zatvorené, ale napadlo mu, že to určite urobili policajti, aby zabezpečili miesto nehody, keďže bola to tá izba, z ktorej vypadlo to biedne dievča.

Vyšiel pred zámok a všimol si nejakého muža, ktorý sa k nemu približoval. Mal neobvyklý vzhľad, ale po ostatných udalostiach už nič neprekvapovalo Huberta. Muž prikročil bližšie, predstavil sa ako Martin M. a opýtal sa, či by sa mohol porozprávať s Annou.

„Anna nie je od rána doma.” povedal Hubert a Martinove modré oči zmenili farbu na tmavosivú.

„Takže sa musíme vážne pozhovárať,” odpovedal znepokojeným hlasom. „Mám pocit, že vaša žena padla do rúk temných síl a môže byť vo vážnom nebezpečenstve.”

„Akých temných síl? Čo máte na mysli?” všetky tie príbehy prestali byť smiešne. Jasné, mal strach z tohto zámku a dokonca veril v tie legendy o nečistých silách, ale nikdy nepredpokladal, že sa tie sily zhmotnia a unesú jeho ženu.

„Ako určite viete, pred dvesto rokmi žila tu jedna žena, ktorá krutým spôsobom zavraždila svojho syna. Nie je to však všetko. Celá pravda bola príliš strašná, dokonca aj pre pre miestnych dedinčanov, ktorí sľúbili, že budú mlčať o tom, čo sa skutočne stalo.”

„Tak chcete mi povedať, že je pravda ešte desivejšia ako legenda, ktorú si všetci rozprávajú?” spýtal sa ohromený Hubert.

Martin si utrápene vzdychol a vyrozprával mu všetko, čo vedel. Keď skončil, Hubert bol otrasený. „Upíri? To znamená, že...“


Pre Slovenskú kravatu napísala Monika Szatkowska.

Monika je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Varšavskej univerzite a na ERASMUS pobyte na Univerzite v Záhrebe. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára