28. mája 2016

Slovak Horror Story (9)

Hubert bol spokojný, lebo ju konečne našiel, ale obraz priviazanej Anny na prevrátenom kríži a stekajúcej krvi bol hrôzostrašný. Bolo to hrozné, akoby to bol iba sen. Neveril vlastným očiam a dúfal, že to nie je pravda. Je mŕtva?

Zamrazilo ho a začal blednúť. Vykročil k nej, aby si preveril, či je naozaj mŕtva a aby ju odviazal. Mal pocit, že ho niekto pozoruje a vedel, že nemá veľa času.

„Ešte je živá. Aspoň dokým sa ty nerozhodneš inak. Aj ona sa môže stať upírkou, ak to ty chceš,“ začul hlas upíra.

Anna iba stratila vedomie. Upír však klamal, že sa aj Anna môže stať upírkou. „Musíš sa stať jedným z nás. Musíš byť to, na čo si predurčený – upír. Poď, vypi jej krv!“

Hubert sa snažil zachrániť Annu a premýšľal, akým spôsobom vyrieši situáciu.

Upír stál, všetko sledoval a zlomyseľne sa smial. Kým Hubert rozmýšľal, stalo sa niečo, čo nečakal.

Zrazu vietor prestal fúkať a nastalo príšerné ticho. A potom začul tlmený zvuk v diaľke. Niekto kráčal k nim. Upír, ktorý ho pred chvíľou prehováral na transformáciu na upíra, zrazu zmizol. Čudné. Cítil sa bezpečne, keď zazrel Martina M. ako prichádza, lebo to bola jediná osoba, ktorej mohol veriť. Martin vyzeral inak než predtým. Bol nevšedne pokojný a vážny.

Anna sa prebrala a ticho povedala: „Hubert! Za tebou!“ Ozval sa tupý úder. Hubert spadol na zem. Vtedy pochopil – Martin M. je upír a chce ho tiež premeniť na upíra. Nemohol sa brániť. Martin M. zahryzol Hubertovi do krku.

Keď sa zobudil, bol sám v lese. Anna zmizla a aj všetci upíri. Všetci? Huberta sa chytil svojho krku.


Pre Slovenskú kravatu napísala Ema Jagatić.

Ema je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára