Keď sa ma niekto opýta,
aké je moje najobľúbenejšie jedlo, vždy odpoviem, že mám rada všelijaké jedlá.
Mám rada ovocie, zeleninu, mäso (kuracie, bravčové, morčacie mäso), ale najradšej
mám sladkosti (palacinky, čokoladové šišky) a syr.
Anamaria Havidić |
Často pripravujem
palacinky, lebo keď si hladný, je to to najrýchlejšie a najjednoduchšie, čo
môžeš pripraviť. Potrebuješ vodu, dve vajca, mlieko, trošku soli a cukru,
hladkú múku. Všetko to zmiešame a potom dáme na panvicu. Najradšej mám
palacinky naplnené čokoládou.
Mám tiež rada
čokoládové šišky, ale nerada ich pripravujem doma, lebo príprava domácich šišiek
dlho trvá.
Tiež mám rada aj
syr. Syr môžem jesť vo všetkých kombináciách. Mám rada aj slané aj sladké syry.
Najobľúbenejší koláč zo syru mám tvarohový
koláč alebo cheesecake. Existuje veľa variánt toho receptu, ale ja ich mám rada
všetky.
Myslím si, že je
každé jedlo dobré, keď ho dobre prípravíš. Aj keď myslíš, že niečo nemáš rad,
vždy existuje recept s tou potravinou, ktorý budeš mať rád.
Keď hovoríme o
jedle, reálne jem všetko. Nie je veľa toho, čo nemám rada. Napríklad, nemám
rada ocot v jedle. Nechutí mi a nikdy mi nechutil. Z potravín nemám rada mrkvu,
kel, červenú repu, držky a rybu. Mrkvu, kel a červenú repu nemám rada, lebo keď
som bola dieťa, mamka ma vždy nútila jesť tú zeleninu. Dnes ich preto nemôžem
ani vidieť.
Držky a ryby mi
tiež nikdy nechutili. Všetko, čo môžem zjesť z rýb je nejaký produkt, ktorý nevyzerá
ako ryba a nevonia ako ryba. Tiež by som nikdy nemohla jesť králičie mäso, ani
konské mäso. Keď som bola dieťa, mala som dvoch králikov a stále, keď mi niekto
hovorí o jedle s tým mäsom, príde mi zle.
Anamaria Havidić je v treťom roku bakalárskeho
štúdia slovakistiky na Inštitúte západoslovanských jazykov a literatúr
Filozofickej fakulty Univerzity v Záhrebe.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára