6. júna 2016

Slovak Horror Story (10)

Hubert sa stával upírom, cítil ako sa v ňom vyvíja potreba, aby ochutnal krv. Napriek tomu, ešte stále mal ľudský rozum a chcel sa pomstiť Martinovi M. a začal ho hľadať v lese. Počul spev v nejakom čudnom jazyku a náhle sa otočil v tom smere.

V prvej chvíli si ani neuvedomil, že je netopierom a priletel o pár sekúnd na miesto, kde bolo tucet upírov a pred nimi Anna.

Niekto z tmy začal hovoriť: „Vitaj, milý priateľu, konečne si jeden z nás.”

Bol to Martin M., ale vyzeral úplne inakšie, ako si ho Hubert pamätal. V očiach mal farbu ako oheň a len on zo všetkých upírov bol oblečený v bielom.

Začal sa obrad, upíri nad telom Anny hovorili v tom istom čudnom jazyku, aký Hubert počul pred tým, ale teraz mu aj on rozumel. Z obradu pochopil, že Martin M. je ich vodca, ktorého považujú aj za svojho boha. Hovorili o jeho nesmrteľnosti a magickom kvete, ktorým bude vládnuť nad ľudským svetom.

Nechápal, akú úlohu v tom hrá Anna. Aspoň keď mu nedali dýku do rúk a povedali, aby pokropil magický kvet Anninou krvou. V tej chvíli mu všetko preletelo hlavou. Pochopil, že Martin M. zabíjal ženy, pretože potrebuje ich krv, aby žil večne.

Jeho myšlienky zastavil hlas Martina M.: „Priateľu, dnes budeme spolu piť krv tvojej ženy, zajtra budeme spolu vládnuť nad ľuďmi.”

Aj keď Hubert silne cítil smäd, nemohol zabudnúť na pomstu. V ňom prebiehal boj medzi človekom a upírom. V tom istom momente mu napadli slová, ktoré mu povedal práve Martin M. o tom, ako zabiť upíra: „Môžeš mu iba vytrhnúť tlčúce srdce.”


Pre Slovenskú kravatu napísal Albino Ribić.

Albino je v 3. roku bakalárskeho štúdia slovakistiky na Univerzite v Záhrebe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára