14. decembra 2012

Bernard Beneš: Môj názor na sociálne siete

Sociálne siete sú webové stránky, ktoré slúžia na komunikáciu ľudí. Okrem toho obsahujú galérie, adresáre, hry a rôzne testy.

Bernard Beneš
Máme mnoho komunikačných kanálov, ale najznámejšie sú Facebook, Twitter, Google+ atď. Na Slovensku tiež máme komunikačný kanál, ktorý sa volá Pokec. Je to najväčšia slovenská webová stránka tohto typu.

Sociálne siete sú najrozšírenejšie medzi mladými ľuďmi, ale viac a viac starších ich používa. Prinášajú mnohe výhody. Napríklad, môžete kontaktovať priateľov, s ktorými sa nestretávate často. To môže byť tiež užitočné, keď hľadáme ľudí, ktorých poznáme, ale sme stratil kontakt s nimi. Mnohí cez Facebook organizujú narodeniny, oslavy, výlety atď.  Avšak Facebook nie je len na serióznu prácu, v kontraste je určený predovšetkým na zábavu. Tu môžete nájsť veľa hier alebo reagovať na rôzne testy a môžete vždy komentovať niečiu fotografiu. Hovorím o Facebooku, pretože je to jediná sociálna sieť, ktorú osobne používam.

Môj názor je, že v našom prostredí Twitter nikdy nebude úspešný, lebo sa nehodí do nášho spôsobu života. Google+ sa začal používať, ale tiež nie je kvôli vyššej úrovne. Facebook už dlho fascinuje nás a len málokto dokáže odolať mu. Ak ste zrelý a inteligentný človek, môžete ho používať, ale ak ste dievča, ktoré má 14 rokov, tu môže vzniknúť škaredý problém. Mnohí ľudí používajú sociálne siete, aby mohli anonymne a zadarmo robiť veci, ktoré nie sú legálne. Preto sú možné komunikačné kanály často domovom pedofilov, kanibalov a všetkých duševne chorých.

Všetko má svoje výhody a nevýhody a rovnako to platí, keď hovoríme o sociálnych sieťach.

Bernard Beneš študuje slovakistiku tretí rok v bakalárskom stupni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára